Tuesday, June 16, 2015

Arvustus - Kohvik Kohalik - Menüü, toit ja hinnad


Kohvik "Kohalik" asub Koidu 82 aadressil, Uue Maailma asumis. Sattusingi kusjuures sinna esimest korda eelmise aasta Uue maailma tänavafestivali raames. Nüüd olen kokku käinud seal kolmel korral.

Asukoha poolest on minu jaoks antud kohvik natuke ebamugava koha peal, sest ma tõesti ei satu sinna eriti. Esimese asjana ei osanud ma ka välja mõelda, et millise bussi või trolliga oleks sinna kõige parem minna. Mina ise elan Pirital. Töö juurest on sinna muidugi lihtne minna, sest pesitsen kesklinnas. Hindade poolest on kohvik pigem keskmine. Odav ta ei ole, aga kallis ka kindlasti mitte. Võibolla ongi kõige lihtsam alustada toitudest millest lähemalt rääkida oskan : 

"Hiidkrevetid kohaliku majoneesi, mee ja tšilliga"

Ohhh! Mu lemmikud! Ma jumaldan selliseid tšilliseid eelroogasid. Kohaliku kohviku menüüs on antud eelroa hinnaks 8€. Minu meelest võiks siiski eelroog natuke odavam olla. Mulle lihtsalt tundub natuke naljakas ja veider maksta eelroa eest sama palju kui pearoa eest?! Valikus oli ka odavamaid eelroogasid, aga mina näiteks reeglina midagi muud peale sinimerekarpide, tartari või krevettide ei soovigi. Eelroogade hinnad algasid alates 3.50€ (oliivid). 

Muidu roog ise on imemaitsev ja tegelikult võiksin ma neid krevette vist lõpmatuseni süüa. Niii, nii head! Must try!

"Grillribi marjakastme, kohaliku kartulilaastude ja värske salatiga"

" Grillitud veiselihaburger cheddar juustu ja kohaliku kartulilaastudega"

Pearoogade valik on üsna suur. Mina olen söönud nii ribisid kui ka burgerit. Mõlema roa hinnaks on 8.50€ ja kõrvale serveeritakse Kohaliku tuntud kartulilaaste (chipsid). Tean rääkida, et just ribid on näiteks Leenu lemmikud! Ka minu meelest on need mõnusalt küpsed, mahlased ja maitsvad! 

Burgeriga on selline imelik lugu, et peale Toits'is saadud Cheddar Burgerit ei ole minu jaoks ükski teine enam võrdväärne (soovitan, soovitan, soovitan)! Samas on nii, et kui võrrelda seda teiste söögikohtadega, siis on ta praktiliselt samasugune nagu mujal. Pihv on hea ja loomulikult kohapeal valmistatud. Burgeri vahelt leiab maitsva majoneesi kastme, hapukurki, tomatit ja viil cheddar juustu. Minu jaoks võiks tegelikult burgeri vahel olla natukene rohkem rohelist. Sinna sobiks hästi näiteks coleslaw salat (muide seda serveeritakse burgeri kõrvale ja kes käsi mustaks teha ei karda, siis saab selle ise burgeri vahele salaja sokutada) või kapsas/salatilehed. Ma olen vist natuke rohkem selline vanakooli mahlase burgeri armastaja. Aga ärge saage valesti aru, ka Kohaliku burger on maitsev!


Kuna ma ise suur magusasõber ei ole, siis ma reeglina magustoitu ei telli. Ma olen täpselt seda sorti inimene kes igast magustoidust ainult ühe ampsu võtaks. Õnneks on mul Kristo ja ma saan alati tema magustoidust ampsu võtta! Viimane kord proovisimegi Kohalikus pakutavat maasikasuppi. See oli super hea ja värske! Mmm,  maasika toormoos! Paneb kohe tibu järele igatsema :) Hinnaks oli sellel u 4€. 

Kokkuvõttes tegelikult mulle see kohake väga meeldib ja ma lähen sinna kindlasti veel mitmeid, mitmeid kordi tagasi. Küll aga leian, et sinna peaks minema mõnel soojemal päeval. Selle koha võlu ongi minu meelest see mõnus, suur ja avar terrassikene. 

Millised kohvikud on teie lemmikud? Kes on Kohalikus käinud? Kuidas meeldis?

12 comments:

 1. Appi, see maasikasupp! Mina vastupidiselt olen just suur magusa armastaja ja see maasikasupp isutab mind nüüd küll sinna minema :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pean tõdema, et see oli tõesti, tõesti maitev kaa! :D

   Delete
 2. Õnneks saavad kohe varsti loodetavasti vanaema aias maasikad valmis ja ei peagi maasikasupi pärast ennast kuskile kohvikusse vedama. :D

  ReplyDelete
 3. Minu kodukohvik, täpselt maja kõrval :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma tean ühte intiemst veel kes pmst kõrval majas :D

   Delete
  2. appi.. autocorrect :D inimest*

   Delete
 4. Oi, nad on vist menüüd uuendanud, peab jälle minema vist, polegi aasta algusest saadiks seal käinud. Kooli ajal saigi natuke rohkem käia seal tegelikult, sest see on võrdlemisi lähedal. Aga muidu mulle maitseb seal koorene kanapasta, pole kuskil veel paremat saanud :)

  ReplyDelete
 5. Kuidas seal kohtadega on? Kuna ma elan ise siinsamas, üle raudtee, Kristiines, siis astuks mõnel soojal õhtul spontaanselt sisse, aga kui seal koguaeg kõik täis on, siis eriti ei kipu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soovitan jaa laua kinni panna ikka :) Eriti suvisel ajal.

   Delete
 6. Kui küsida tohib, siis kus kohast selline imeline nahktagi pärit on? :)

  ReplyDelete