Monday, January 15, 2018

Tagasi väikeselt pausilt - Hetk iseendale

Täiesti ilma meigita, näonahale "õhuvanni" tegemas ja pojaga müramas. Kris on viimasel ajal eriti mõnusaks kaisukaks muutunud ja talle hullult meeldib suure suuga nägu musitada, hehe. 

Kõigepealt.. TSAU! Pole ammu näinud! Ilusat uut aastat enam soovida ei tohi, aga ma ütlen siis niipidi.. Loodan, et teie järgmised 12 kuud saavad olema suurepärased! Mina võtsin peale aastavahetust omale sotsiaalmeediast väikese pausi. Ma kuidagi tundsin, et mul on seda vaja. Isegi viimane vlog jäi ülesse laadimata. No korraks oli selline tunne, et Triinu, stop. Peatu hetkeks. See vlogmas oli super tore, aga nagu näha, siis tegelikult ka pisut kurnav. Või noh, mis kurnav.. Tundsin lihtsalt, et peale seda oleks vaja korra hinge tõmmata. Mida ma siis siiani teinud olen? Ma võtsin uue aasta vastu tohutu tuhina ja motivatsiooniga. Ma pole juba viimased 3 aastat enda eest nii hästi hoolt kandnud, kui olen seda viimase kuu aja jooksul teinud. Kuu on muidugi liialdus, sest jaanuar on kestnud vaid üürikesed 15 päeva. Ma olen selle ajaga suutnud läbi lugeda juba kaks raamatut, mis ammu oma korda oodanud on ja hetkel on kolmas pooleli.. Ma olen ülepäeva korralikult trenni teinud ja ma tunnen, kuidas jõud ning vorm minu juurde tagasi tulevad. Ma olen patustamata igapäev korralikult toitunud, oma naha eest hoolt kandnud ja kui päris aus olla, siis sellise sisemise rahu leidnud lõpuks. See viimane on nüüd tegelikult väga hiljutine teema. Kuu esimesed poolteist nädalat olid minu jaoks vaimselt rasked, kuid viimase kolme päevaga on toimunud kannapööre ja päevad saanud uue hingamise. Vahel annab meie keha ja mõistus ise märku, et me peatuksime korraks. Võtaksime hetke iseendale. Mallu ja Henri loodud grupp teeme koos 2018 on muidugi kirsiks tordil. See on nii motiveeriv ja lahe on näha, et inimesed kokku hoiavad, teineteisele häid retsepte soovitavad ja oma tulemusi näitavad. Mind on see igaljuhul tohutult motiveerinud. Ma ei tee trenni selleks, et kõhnaks saada, vaid selleks, et vormi saada. Ma olen nii palju kaalu kaotanud imetamisega, et mul lihtsalt ei ole enam jõudu ega võhma. Eilse seisuga kaalun 43,3kg. Ma ausalt ei mäleta, millal ma viimati nii vähe kaalusin. Ma olin enne rasedust 49 kilo ja sünnitama läksin 63 kilosena. Kadunud on umbes täpselt 20kg. 


Trenni teeme Kristoga koos, Krisi lõunaune ajal. Nii on mõlemal motivatsiooni ja koos on ikka ägedam. Kristol oli vanemate juures Nintendo Wii, millega nad õega väiksemana mängisid, aga see nüüd oli pikemat aega nukralt nurgas seisnud. Tõime selle siis hoopis siia.. Seal on selline vinge mäng nagu Wii fit plus, kus saab erinevaid treeningkavasid teha, oma enda treeningkava kokku panna, joogat teha, aeroobseid ja tasakaalu parandavaid mänge mängida jne. Eriti lahe on see, et kaasas olev plaat mõõdab su kehamassiindeksi, kaalu ja jälgib su arengut. Me panime omale 50 minutilise kava kokku ja seda me siis korda-mööda teemegi. Ülepäeva. Treeningud on kõik oma keharaskusega ning aparaat jälgib, et teeksid harjutusi õigesti ning, et su tasakaal ei kõiguks/raskuskese oleks õiges kohas. Lisaks on meil eraldi plaat ka zumba jaoks. Zumba jaoks on vöö, tänu millele saab konsool aru sellest, kas teed liigutusi õigesti. 

Meil muidu on olemas ps4 ja ma tean, et ka sellele (xboxil samuti) peaks olema sarnane lisavidin/kaamera, et saaks taolisi fitness harjutusi/mänge kaasa teha. Nintendo wii enam poodides kahjuks müügil ei ole. Aga järelturult leiab kindlasti!

Toitumist proovime ka jälgida. Mitte nüüd hullu panna, aga lihtsalt jälgida seda, mida me sööme.. Palju ideid ja retsepte on mul meeles Erik Orgu kavast, mida mõni aasta tagasi kasutasin. Lisaks on seal samas Mallu ja Henri grupis retseptide teema ja sealt saab päris lahedaid ideid. Tore, et selline ettevõtmine tehti. Ei pea igapäev nuputama, et mida õhtusöögiks teha. 

Kätte olen võtnud ka selle, et oma naha eest paremat hoolt kanda. Ma proovin Teile homme näidata paari oma uut lemmikut toodet, millele juba enne aastavahetust truuks olin jäänud. Ka Krisist tahaksin ma palju pajatada.. Üleüldse, olen täis uut energiat ja selline pisikene paus kulus täiega marjaks ära. 

Aga mul on hea meel, et olete endiselt minuga ja teie armsad kirjad/kommentaarid on täiega motiveerivad!

Millest Sina uuel aastal kõige rohkem lugeda sooviks? Millised postitused on sinu lemmikud? Kuidas aasta esimene kuu möödunud on? 

11 comments:

 1. Võiksid uue juuste update teha. Kuidas hooldada. Videotes olid need dnii ilusad sul :)

  ReplyDelete
 2. Ja ma just mõtlesin, et kuhu see Triinu kadunud on :D

  ReplyDelete
 3. Sinu poja on hästi sarnane minu neiuga 🤗 minu oma on 2 nädalat noorem Krisist. Mõlemil mõnusad põsed ruulivad 😀. Ammu olen Krisist pilte vaatand, et no nii sarnased.

  ReplyDelete
 4. Uus aasta tõi mulle selle, et olen jälle beebiootel!😇😂

  ReplyDelete
 5. Olen ka imetamisega nii palju alla vōtnud😢
  Mu keha annab mulle samuti märku,aga vottt ei tea kust alustada.
  Sina oled tubli 🙂🤘🏼

  ReplyDelete
 6. Mul on ka rasedusjärgsed probleemid just kaalu väga kiire kadumine...
  Mõlemad korrad nädalaga juba raseduseelses kaalus, miinus veel paar kolm kilo. Jube kurnav ja väsitav - energia puudub kuigi koguaeg jõin vett, teed, puuvilju ja kõike muud, mis ette jäi. Ilmselt organismi eripära.
  Loomult juba s /xs suuruse kandja ju on raske seda igapäevaselt väljaminevat kaloraazhi tasa teha 😞

  ReplyDelete
 7. Võiksid kirjutad, mis on teie pere/sinu selle aasta eesmärgid. Sellised postituses on mu lemmikud ja väga motiveerivad.

  ReplyDelete
 8. Me laadisime endale äppi nimega Mealime, seal saab erinevaid dieete valida (me proovime taimetoitlust nüüd), valida koguseid, panna kirja mis ei meeldi jne ja siis saab nädala õhtusöögi kas ise kokku panna või äpp paneb. Ja lõpuks siis genereerib ka poe nimekirja kokku. Elu läks niii lihtsaks ja nüüd õhtuti põnev ka süüa teha sest kõik on uus. 😃😃

  ReplyDelete
 9. Ma lihtsalt huvi pärast küsin, et kas sul pidevat näljatunnet pole? Kui kaal niimoodi imetamisest langeb siis oleks vist loogiline?

  ReplyDelete
 10. Mõnusat seda 11,5 kuud sullegi! :) Ma olen ka sel aastal kuidagi eriti ägedalt uue hingamise saanud. Ma ei oska öelda, kas see on ajutine või mitte, aga praegu on see rohkem kui 2 nädalat kestnud ja päris hea on olla! Osalen samuti ''teeme koos 2018'' väljakutses ja sealsed inimesed motiveerivad tõepoolest täiega. Kohe nõme tunne on, kui ei saa end liigutama minna - ikka peab minema. Minu lemmikuks on saanud kõndimine. Ma ei kujuta ette, kui tõhus see on, aga tunnen end alati peale seda nii värskena. Samuti meeldib mulle rohkem see, et ma näen, kuidas kilomeetrid minu selja taha jäävad. Kuigi vahest on hea mõni youtube workout ka läbi teha. Igatahes täiega fun on veel! :D

  ReplyDelete
 11. Super vorm Sul! Ma sünnitasin juulis teise lapse. Olen sinuga sama pikk ja hetkel on kaal langenud 49kg peale. Sünnitama läksin üle 60 kilosena. Oled mulle motivatsiooniks, et saada unistatud 45kg peale :)

  ReplyDelete