Saturday, January 27, 2018

MAAAAILMA PARIMAD KAERAHELBEKÜPSISED - Kristo moodi

Noh, tõele au andes ei ole tegemist tegelikult Kristo retseptiga. Ta leidis selle internetist (algselt leidis Kristo selle retsepti siit blogist: (link)), aga kuna meie peres on ta pikemat aega meid nende küpsistega juba kostitanud, siis olen need tituleerinud tema firmaroaks. Iga natukese aja tagant lähen poen talle külje alla ja palun magusal häälel, et ta oma küpsiseid mulle teeks. Ma võin vanduda, et absoluutselt igal korral söön ma end nendest üle. Need on lihtsalt niiiiiiii head! Kaeraküpsised šokolaadiga. Mmmmmmmmmm. Eriti, kui nad on veel ahjusoojad ja mega pehmed! Aga ma nurusin Kristolt retsepti välja ja jagan teiega ka. Kui keegi neid otsustab järele teha, siis tulge kindlasti tagasi kommentaariumisse ja andke teada, kuidas maitses! Antud retseptis toodud koguseid jälgides saate sellise taldrikutäie küpsiseid, nagu ülemisel pildil. 

Vaja läheb: 70g pähkleid (maapähkleid), 200g küpsetusšokolaadi (piimašokolaad), 0,5dl vett, 140g võid, 2tl vaniljesuhkurt, 2spl heledat suhkrusiirupit, 0,5tl soola, 2tl küpsetuspulbrit, 175g jahu ja 200g kaerahelbeid. 

Kuidas teha: Sega jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur ning haki hulka toasoe või. Sega sisse vesi ja suhkrusiirup. Haki šokolaad ja pähklid ning lisa need segule. Tee taignast kaks rulli, mässi toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika rullist ligikaudu 1 cm paksused küpsised ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ja kui oled küpsiseid ahju pistnud, alanda kuumust 175 kraadini. Küpseta 15-20 minutit. Ja ongi kõik. Ära kindlasti kauem küpseta, siis jäävad küpsised eriti mõnusad, õhulised ja pehmed. Nad ei peagi pealt kuldseks tõmbuma! 

1 comment:

  1. Iiiiisver neeed olid jumaaalikud! Sul on alati niiiii head retseptid! Toorjuustukook, kodujuustu-kanahakkliha kotletid uuuuh!

    ReplyDelete