Wednesday, March 15, 2017

TÄNA ÕHTUSÖÖGIKS : Lihtne kapsa-hakklihahautis

Meistriteosest lõikelaud pärineb muidugi Molami Stuudiolt! https://www.facebook.com/molamistuudio/. OEH, kui ilus see ikka on!
Kunagi leidus mul blogist üsna palju retsepte, aga kuna see oli rohkem toitumiskava/trenni raames, siis jäi see kuidagi soiku. Kuna statistiliselt on igasugused "idee õhtusöögiks" postitused ühed enim vaadatumad (ega ma isegi googeldan seda sama sõnapaari päris tihti), siis otsustasin, et võiks nende retseptidega ikkagi jätkata. Praegusel eluetapil lihtsalt natukene teises võtmes ja teisel eesmärgil. Mõtlesingi mõned korrad nädalas jagada mõnda lihtsat/kodust retsepti, mida ma parasjagu ise õhtusöögiks valmistan. Mitte selleks, et kellegile midagi uut õpetada, vaid selleks, et äkki kellegil puudub idee mida parasjagu tol päeval õhtusöögiks valmistada. Mu meelest on see menüü välja mõtlemine üks naeruväärselt raske "esimese maailma probleem".  Ka meie peres üks levinumaid ☺️

Täna on meil õhtusöögiks Kristo lemmik: kapsa-hakklihautis. Ootangi teda parasjagu korvpalli võistlustelt koju. Et mees kiiremini tuleks, tuleb talle õhtusöögist foto saata (Works like a charm, hehe. Armastus käib ju kõhu kaudu). Me ikka selline ehtne Eesti perekond ja toidulaud on meil selline hästi "kodune". Täpselt selline, mida reisil olles taga igatsed. Hapukoor ja mmm.. Aga asja juurde. 

Vaja läheb: kartulit, värsket kapsast, hakkliha, sibulat, küüslauku, hapukoort, tilli, soola ja pipart. Koguseliselt teen mina alati süüa kaheks päevaks. Sellisel juhul kasutan 400g hakkliha, veerand kapsapead, 1 sibula ja 1 küüslaugu. 
Kuumuta potis veidi õli, lisa hakitud kapsas ja kuumuta seda umbes minuti jagu. Seejärel lisa kuum vesi (nii, et kapsas saaks õrnalt podisedes haududa, aga ei keeks). Mina panen vett nii, et kapsad oleks poolenisti kaetud. Jäta kapsad hauduma. Samal ajal prae hakitud sibul, küüslauk ja hakkliha.  Lisa pannile kaks supilusikatäit hapukoort (Võid selle sammu ka vahele jätta. Mulle lihtsalt meeldib nii). Lisa pannil olev segu peaaegu valmis kapsale. Hauta valmimiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Lisandiks sobivad hästi keedetud kartulid. 

Kuidas Teile tundub.. Kas võiksime selle retseptide traditsiooni natukene teistsuguses võrmes tagasi tuua? Mis Teil täna õhtusöögiks?

15 comments:

  1. See kapsahautis on ka minu lemmik. :)

    ReplyDelete
  2. Õhtusöögi väljamõtlemine on üks suur piin :D seega igasugused ideed on alati head. Googeldan ka päris tihti, mida süüa teha, aga eriti meeldib lugeda retsepte blogidest. Samuti vaatan Facebookist Tasty lehelt videosid ja siis kohandan neid vastavalt endale. Õhtuks tegin risottot seente ja peekoniga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. On jah täielik piin :D Koguaeg on ideed otsas. See Tasty lehekülg on tõesti üks super koht!

      Delete
  3. Meil sama toit täna õhtusöögiks :D

    ReplyDelete
  4. Kaks päeva tagasi oli meie pere toidulaual kapsa-hakklihahautis, eile oli spagetid tomatikastmes ja täna tegi värske kapsasuppi (kapsas tuli ära kasutada:)). Kuna meie peres on 5 suud, siis üldjuhul järgmiseks päevaks ei jää midagi. ( lõunaks saab mees kaasa ka võetud)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muidu mulle kapsas hirmsasti maitseb, aga millegipärast supi sees ei meeldi :(

      Delete
  5. Nüüd vaatate nagu imelikku,aga ma pole aastaid õhtusööki söönud:D.Arvatavasti on asi mu elukorraldusest,et mu lõuna on enamus päevadel 15-17.00 vahel ja kui ma koju jõudes hakkaks kokkama,saaks ma süüa kella 23.00 ajal:D.
    Mina ei söö puuvilju,vaid õhtul:)

    ReplyDelete
  6. Kapsahautis on ka meie meespere lemmik toit . Tavaliselt ise üritan ka teha paariks päevaks toitu aga millegipärast saavad nad hiljemalt järgmise päeva hommikuks otsa.Enda teada teen kül suuremas koguses, et ka järgneva päeva õhtul hea võtta aga sellepeale vastatakse mulle "liiga hea oli":)

    ReplyDelete
  7. Täpselt sama söök oli ja oiiiii kui maitsev see oli jälle üle tüki aja süüa :)

    ReplyDelete
  8. Mina teen seda vahest hiinakapsaga :)

    ReplyDelete
  9. Yummm, peaks ka tegema kapsahautist. Täna olid õhtusoogiks searibid(mulle) ja veisesteik (peiksile) ja kõrvale tegin ahjus kartulit ja maguskartulit. Pidime eraldi liha tegema, sest polnd piisavalt ribisid, et molemale jatkub.
    Sigrid

    ReplyDelete
  10. Jaa, tee jah retseptipostitusi. Hetkel teen seda sinu tatrapada.

    ReplyDelete
  11. Oo! See on täiega hea mõte Sul! Ma tegelikult tean küll ju seda retsepti, aga ununeb ära kuidagi. Ma teen tavaliselt suure potitäie seda, et siis jagub järgmiseks päevaks ka, aga tihti ei jagu. Peakski jälle tegema, sest pole ammu teinud. Ajasid isu peale :)

    ReplyDelete