Monday, March 27, 2017

IDEE ÕHTUSÖÖGIKS: Kodune hakkliha-makaroni vorm

Nagu meil kokkulepe oli, siis panen nädalas  korra/kaks meie õhtusöögiks olnud toidu retsepti kirja. Olgu ta nii kodune ja lihtne, kui tahes.. Seda lihtsalt selleks, et keegi siit ideid saaks ammutada. Kuna Valio saatis meile hiljaaegu katsetamiseks oma 7 pakki sulajuuste, siis kasutame neid nüüd usinalt toitudes. Täna oli meil menüüs täistera pastaga hakklihavorm. Sellest vormist jagub meile kaheks/kolmeks päevaks (õhtusöökideks). Lõunat sööme me kumbki tööl eraldi. Mainin igaksjuhuks, et ma ei ole üldse mingi professionaalne kokk ja isegi mitte hobikokk. Panen retseptid kirja nii ausalt ja täpselt nagu meie neid kodus teeme. Kasutades sealjuures meie kodus kättesaadavaid toiduaineid. Meie käime poes kaks korda nädalas. Esmaspäeval ostame terve nädala toidu ja neljapäeviti täiendame piima/leiva varusid. Igatahes.. Ilma pikema jututa. Meie perele see lihtne roog maitseb ja ehk teile ka! 

Vaja läheb: kodust hakkliha, 1 suur sibul, 2 küüslaugu küünt, 1 suur tomat, täistera pastat, riivjuustu, pakk santa maria taco maitseainet, viola sulajuustu, hapukoort, tilli, soola ja pipart.
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõuruta ja vala potti tagasi. Sega makaronide hulka pakk valio sulajuustu. Jäta kaane alla sulama. Nüüd prae pannil sibul ja hakkliha. Kui hakkliha on kenasti pruuniks läinud, siis lisa santa maria taco maitseaine ja pool klaasi vett. Lase segul mõni aeg vaiksel tulel muliseda. Samal ajal tee valmis hapukoore kaste. Sega kokku hapukoor, hakitud till ja läbi küüslaugupressi pressitud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Nüüd lao makaronid/hakkliha kihiti eelnevalt võitatud vormi. Kõige viimaseks kihiks lao ratasteks viilutatud tomat. Kata tomatid hapukoore kastmega ja kõige peale raputa ohtralt riivjuustu. Nüüd pane vorm eelsoojendatud ahju (200 kraadi juurde) ja lase juustul küpseda kuldpruuniks. Enne serveerimist lase vormil natukene jahtuda ja taheneda. 

Mis Teil täna õhtusöögiks oli? On äkki kellegil mingi eriti hea kodune retsept hoopis mulle jagada? 

Meistriteosest lõikelaud pärineb muidugi Molami Stuudiolt! https://www.facebook.com/molamistuudio/

36 comments:

  1. Ja minu homne õhtusöök on otsustatud. Ennem just kaaslasega arutasime, et võiks teha hakkliha ja makarone ning nüüd saangi proovida uut moodi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, loodan, et maitseb! :)

      Delete
    2. Tõsiselt maitsev oli, ise panin ainult natuke rohkem sibulat ja küüslauku.

      Delete
  2. Viola juustud on supperhead!!!!

    ReplyDelete
  3. Kas nii vähe kraami lähebki reaalselt teie mitme päeva toidu sisse, nagu pildil lõikelaual on? :O
    Kui jah, siis.... siis ma olen shokis :D see kogus ei ole isegi mulle üheks õhtuks piisav :O
    vb ma lihtsalt siga ka,aga..... 😓

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eieieiei.. Lõikelauale sätin lihtsalt kõik komponendid "avalikuse ette" :D :D sinna lihtsalt ei mahuks kõik! See on visuaalse poole jaoks.

      Delete
    2. nagu näha, siis sellel lõikelaual pole ka tomatit :-)

      Delete
    3. Jepp :D Ma tegelikult täitsa kogemata unustasin selle lõikelauale panna. Eks see ongi rohkem ju nö illustreerimiseks :) Teisel pildil on ilusti esindatud

      Delete
    4. jahh... 8 makaroni :D :D :D

      Delete
  4. Makaronid hakklihaga + poolkoib keefirimarinaadis + kurgitomati kooresalat pidukese kyyslauguga 😛

    ReplyDelete
  5. Meil oli täna kartuli-porgandipuder ja koorene spinati-hernepada😋

    ReplyDelete
  6. Meil täna riisinuudlid pesto-kohvikoore-kreveti kastmega.

    ReplyDelete
  7. Minu tänane õhtusöök jäi saamata sest haigla unustas vist ära :D

    ReplyDelete
  8. Mina tegin täna kunagi Genefic'i blogist leitud retsepti järgi riisi-suitsukanavormi sinihallitusjuustu ja virsikutega ja see oli lihtsalt ülihea maitsete kooslus. Soovitan kindlasti ära proovida!

    http://www.genefic.net/2016/09/retsept-lihtne-riisi-suitsukanavorm.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi! See tundub tôesti maitsev! :)

      Delete
    2. Geneficu blogist lihata lasanje kodujuustuga on ka super :)

      Delete
  9. Täiesti niisama küsin, aga kas Te teadsite, et teisipäeviti on poodides üldjuhul kaubapäev ja siis palju soodustusi ka? Esmaspäeviti tavaliselt väiksem valik ja "vanad" asjad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures ei teadnud.. see on hea nipp ;) aitähh!

      Delete
    2. Ma arvan, et see oleneb ikka poest ka ja asjadest, mida tellitakse. Nt on pühapäeva õhtuti paljud lihaletid tühjad ja nt arbuusi ma prismast ei saanud ei laupäeval ega pühapäeval. Täna aga oli, hops, kõik olemas :D

      Delete
    3. Tõesti valejutt. Esmaspäeviti on enamasti ikka kaubapäev. Liha- ja piimatooteid ning ka puu-ja juurvilju viiakse isegi külapoodidesse esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Usun, et linnas viiakse isegi tihemini.
      Pühapäev ongi kõige õnnetum päev, sest laod üldjuhul nv kaupa ei väljasta ja siis pühapäev tulev vanade varude peal üle elada poel.

      Delete
    4. Kampaania hakkab alati kas teisipäev või kolmapäev, lugege reklaamlehti nt :)
      Ja maximas, rimis ja prismas on alati esmaspäeval kehv valik ja teisipäeval on poed kaubast pungil :)

      Delete
  10. Tegin jääsalatiga kanasalati koos kreemise avokaado, kirsstomatite ja keedumunaga. Väga maitsev oli :)

    ReplyDelete
  11. Kusskuss köögiviljade, seente ja kanaga. Maitsestasin vürtsika kastmega selle segu, aga sobib ükskõik, mis meelepärane kaste :)

    ReplyDelete
  12. Kuna sa juba kirjeldad, et teed 2-3 õhtusöögiks, siis äkki paneksid kogused ka? 400g hakkliha? kui palju hapukoort? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ma siiani ei ole pannud, sest me teeme reeglina kahele ja need kogused on nii individuaalsed. Sõltub ju vormist ka. Mina kasutasin parasjagu 500g hakkliha ja pakk hapukoort (suur) :) Samamoodi sõltub see sellest, et palju makarone kasutada.

      Delete
  13. hmm, makaronivormi hakklihaga olen ikka teinud, aga see hapukoor on küll midagi, mida ma pole enne selles toidus kasutanud. Kui palju seda hapukoort umbes panema peaks?

    ReplyDelete
  14. Meil oli tšilli ja pojal rinnapiim hehe 😁

    ReplyDelete
  15. Hei. Teemaväliselt küll, aga kuhu kadusid paremast servast need loetelud? Teemade kaupa oli hea vaadata (pulmad, reis, toit jne)? Näiteks kuu aja pärast on väga raske mõnda retsepti leida, kui õiget pealkirja ei mäleta :(

    NB! Sa oled superarmas rase naine ja su blogi on sama armas ning inspireeriv. Superäge, et viitsid suht igale kommentaarile vastata, see teeb keskkonna hästi südamlikuks.

    Ja täitsin küll küsitluse, aga siis ei osanud midagi huvitavat blogi teemade kohta soovida. Nüüd tuli idee, et kõiksugu ''mida olen hiljuti ostnud'' teemad on hästi ägedad ja annavad ideid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Triinu ju seletas mõni postitus tagasi, et keegi ütles, et see häirib seal külje peal ja võttis selle maha.

      Delete
  16. Ma tegin täna õuna-kodujuustu pannkooke. Need on niiiiiiii head :)

    ReplyDelete
  17. Kuna olin nii eile kui täna õhtu kella 8ni tööl osutusid meie õhtusöògiks kiires lahendused. Eile tegin pastat mille sisse panin ämma tehtud metssealiha konservi, juustu ja võid. Kõrvale kirsstomati ja rohelise sibula salat hapukoorega.
    Täna panin ahju veiselihakotletid, kõrvale basmati riis ja hapukoorekaste.
    Homme proovin seda sinu hakklihavormi teha :)

    ReplyDelete
  18. Tegin eile seda sööki ja väga maitsev tuli!!! Retseptipostitused on sul küll väga kümnesse ;)

    ReplyDelete