Need on meie pere suured lemmikud. Tervislikud ja kerged seedida. Enda jaoks avastasin selle retsepti siis, kui rohkem trenniga tegelesin ja toitumiskavadest õhtusöögiks igasuguseid erinevaid ideid otsisin. Olen seda retsepti muidugi natukene meie pere maitse järgi kohandanud. Mõtlesin, et panen Teie jaoks ka kirja. Hirrrrrrrmus head on! Kõrvale on hea teha värske kodujuustu salat, sest viimast jääb natukene kotlettidest järele. Antud kogusest saab ca 10 kotletti. Meie sööme tavaliselt ühte toitu, kaks päeva järjest. Mitte alati, aga antud koguse puhul kindlasti.
Vaja läheb : 400-500g kanahakkliha, 200g kodujuustu (kolmveerand suurest pakist), 1 sibul, 1-2 küüslauguküünt, peotäis tilli, 1 muna, sool, must pipar ja riivsai.
Sega kõik koostisosad ühtlaseks massiks, vormi parajas suuruses kotletid, veereta riivsaias ja prae kuldpruuniks. Mina lisan vahel segule lihtsalt peotäie riivsaia ja jätan selle "paneerimise" vahele.
Kotletid on tõsiselt mahlased ja koos püsimisega probleeme ei ole. Heade kotlettide saladus peitub selles, et kokku segatud massi tuleb päris jõuliselt vastu kaussi loopida. Nii tulevad kõikidest komponentidest maitsed hästi esile ja kotlett püsib kenasti koos. Kõrvale tegime rooma salati, kodujuustu, paprika, tomati ja värske kurgiga. Joogiks värske greibimahl.
Milline on Teie lemmik tervislik ja lihtne õhtusöögi idee?
Tundub ahvatlev, kindlasti proovin ära. Tänud jagamast!
ReplyDeleteKookospiimas haudunud kana ning kõrval kergelt keedetud köögiviljasegu taluvõiga. Proovin ka kotletid ära ☺
ReplyDeleteKotletid tunduvad isuäratavad, peab proovima :)
ReplyDeleteMina tegin täna Mari-Liis Iloveri blogist üht rooga, mida soovitan soojalt. Väga kiire, lihtne, maitsev ja tervislik! :)
http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2016/09/rostitud-bataat-kikerhernestega.html?m=1
Ooo.. Selle proovin küll järele. Aitäh!!
DeleteNeed kotletid ka meie pere suured lemmikud :) küll aga leidsime me nende valmistamiseks lihtsama viisi - paneme kotletid lihtsalt ahju ilma igasuguse paneeringuta. Siis saab samal ajal muid asju teha :) Samuti kasutame meie vaid 3 asja: muna, kodujuustu ja kanahakkliha.
ReplyDeleteMulle endale küüslauk ja sibul hirmsasti maitseb :)
DeleteMulle meeldib teha apelsini-tšilli kanakastet nii, et praen pannil väikeste tükkidena kanafileed, siis lisan neile tükkideks lõigatud apelsini viljaliha ja natuke pigistan ka niisama apelsinimahla kastmeks juurde, siis lisan tšillihelbeid, soola, pipart ja muid meelepäraseid maitseaineid ja lasen haududa. Lõpuks lisan juurde taimset köögikoort, et moodustuks kaste. Seda annab süüa nii pastakastmena kui ka nt riisiga. Minu meelest sobivad apelsini magusus ja tšilli teravus hästi kokku.
ReplyDeleteProovin ka kindlasti seda kotletiretsepti- just mõtlesin, et võiks mõnda uut retsepti katsetada.
Ohhhhh.. Mul hakkasid neelud täiega käima. Ma olen päris suur tšilli sõber ja see retsept tundub täpselt minu teetass olevat ! :)
DeleteKuidas see vastu kaussi viskamine välja näeb? 😄
ReplyDeleteNohh.. Võtad kätte ja loobid vastu kaussi :D :D ja niimoodi järjest.
Deletema teen ka nii, vanaema õpetus :)
DeleteSama siin! :)
DeleteJäin sellele toitumiskava poolele mõtlema.. praegu oled küll juba rase, aga küsiksin sellele eelneva perioodi kohta, et kas lõpetasid sujuvalt toitumiskava järgimise ja toitusid sarnaselt edasi, või naasesid vana rutiini juurde, kui kaal oli piisavalt langenud? :) Mulle su tervise ja toidu postitused väga meeldisid, ehk kirjutad sellest kunagi pikemalt, kuidas ja miks ära lõpetasid nende kirjutamise, trennis käimise jne.
ReplyDeleteMa võtan ühe kotletijagu kätte ja loobin käest kätte tugevasti lajatades, mitte laia kaarega, pigem käed lähedal aga jõuga mats-mats :D Teinekord proovin vastu kaussi variandi ka ära. Kuigi siis juba vastu lauda, ei pea sihtimisel nii täpne olema :DD Kui oled fetasõber, siis võid teinekord natuke fetat ka lisada!
ReplyDeleteKodujuust on ka omleti sees hea: munad, kodujuust, meelepärased köögiviljad. Kõrvale värske salat.
ReplyDeleteKodujuustukotletid minule meeldivad ka veiselihaga tehtuna, jääb kuidagi mahlasem. Lisan ka kukeseeni mis teeb veel mahlasemaks kotleti.
Parimat! :)
Ükspäev tegin seda http://toidutare.ee/eelroad/F880/ Tuli hea. Huvitava maitse annab ingver.
ReplyDeleteSinu retsept tundub ka katsetamist vääriv.
Need kodujuustu-kana kotletid olid maitsvad. Järgmisel korral plaanin veidi päikesekuivatatud tomatit ka sisse hakkida, et rohkem maitset oleks.
ReplyDeleteMeie lihtne-kiire söök on näiteks ahjuomlett. Hakid ahjuvormi kõike, mis sobiv tundub (sink, vorst, tomat, marineeritud kurk, sibul jne) ning valad üle lahti klopitud muna ja hapukoore seguga. Soola-pipart muidugi ka ning veidi riivjuustu peale. Šnitslid ja toorsalat on meil samuti kiireks õhtusöögiks. Kaelakarbonaadi viilu tuleb vaid veidi lihahaamriga kolkida, maitseks soola-pipart, veidi sinepit peale määrida, riivsaias paneerida ning pannile. Kohe kindlasti ei võta rohkem aega kui kotlettide tegemine. Toorsalatiks on meil enamasti jääsalat, tomat, kurk, marineeritud kurk. Veidi õli ja soola ning pipart ka.
Proovisin järgi. Lisasin veel maitseks sinepit kotletisegusse, tuli väga maitsev ja mees ka kiitis :)
ReplyDeleteMa just tegin tervele perele. Elukaaslane oli suht skeptiline aga proovis ja kiitis. Samamoodi ülejäänud pere. Juba taigen lõhnas nii hästi. Aitäh retsepti eest! Kõike kaunist
ReplyDeleteVäga maitsev! Tänud! :)
ReplyDeleteTegin ;-) imehää oli
ReplyDeletemisskersti.wordpress.com
proovisin ka neid kotlette. imelised!! aitäh :)
ReplyDeletePole eriti traditsioonilisi kotlette teinud, sest elukaaslane sibulat ei söö, aga minu jaoks on sibul just see, mis kotleti maitsvaks ja mahlaseks teeb. Proovisin just sinu retsepti ja väga meeldisid!
ReplyDeleteOlin skeptiline kanahakkliha osas, aga asjatult. Jätsin sibula ära, aga tänu kodujuustule said väga mahlased. Kindlasti hakkan neid edaspidigi tegema. Aitäh jagamast :)