Friday, January 27, 2017

"..Kallis, Teeme täna midagi, mida me kunagi varem teinud ei ole"


Tänane hommik algas sellega, et autoga ummikus passides hakkas Kristo seletama: "Kallis.. Teeme täna midagi sellist, mida me ei ole kunagi varem teinud." Eeeeee.. Okeeei. See kõlab kuidagi ekstreemselt. Uurisin siis talt, et mis tal mõtteis mõlgub. "Ma täpselt ei tea veel. Mõtleme selle peale." Kuna mina sain täna kontorist tunnike varem tulema, siis läksin ees koju. Keetsin kodus rahumeeli suppi ja ootasin Kristot koju. Üks saabus kohe ERITI tuhinas. Esiti ta sõnagi edasistest plaanidest ei maininud. Ma olin tegelikult hommikuse vestluse juba ära unustanud, kui päris aus olla.  Sõime siis suppi ja muljetasime päevast. Kui kõhud täis said ja nõud kraanikaussi viidud, siis tõusis üdini entusiasmi täis Kristo püsti ja seadis sammud esiku suunas. Tuli sealt tagasi.. Kaenlas suur, suur  joonistusplokk ja käes pliiatsid/kustukumm. "Ma mõtlesin, et me võiks täna söega joonistada". Mõeldud-tehtud. Ma ei ole kunagi eriline joonistaja olnud ja pigem olin kunstitunnis alati püsimatu. Eelistasin rütmikat või näiteringis käimist. Kristo seevastu on pärit aga kunstnike perest. Kristo ema oskab hullult hästi joonistada ja rääkimata tema vanaisast. Kas nimi Ülo Õun ütleb Teile midagi? Tegemist on ühe kadunud ja vägagi tuntud skulptoriga. Teate neid kahte paljast kuju tartus? Isa ja poeg? See on Kristo vanaisa tehtud. Üks kujukestest on vanaisa ise ja teisel on kujutatud Kristo onu. Sellepärast on Kristo ise ka väga andekas. Ta oskab suurepäraselt joonistada. Aga kuna me ei teinud mingit võistlust, siis mõtlesin, et miks mitte. Ma ei ole tõesti mitte kunagi söega joonistanud. Ja ka Kristo mitte.


Te võite ilmselt kaks korda arvata kumb pilt on minu ja kumb Kristo tehtud. Täiesti lõpp, kus see vend oskab joonistada. Hmh. Nüüd me teame, kes meist lapsele autosid ja kiisusid joonistama hakkab. Aga protsess ise oli äge. Päris vahva oli niimoodi mökerdada. Mina ei mõelnud üldse ette, mida ma joonistan ja hakkasin lihtsalt ühest otsast sodima. Nii ma ennast paberile välja elasingi. Luues ei millestki.. miskit. Tegelikult on see päris äge mõte, mida teinekord jälle teha. See on päris lõõgastav ja hea vaheldus nutiseadmetele. 


Millal tegid sina viimati midagi sellist, mida kunagi varem teinud ei ole? PS! Tänks Mallur selle üli fierce Bieberi särgi eest. Nagu näha, siis läks asja ette.. 


20 comments:

 1. Nii armas ettevõtmine. Meie noormehega polnud kunagi kellelegi bussi kinni hoidnud, ükspäev nägime kuidas eemalt üks naisterahvas jooksis ja kuna me just tulime sellelt bussilt ja kui poleks seda naisterahvast märganud poleks ka saanud seda teha..seega, seisime bussi ukse vahel ja nii ta jõudis ja tänas :) Hea meel oli kohe. Varem ehk isegi selliseid asju ette tulnud aga ma pole vajadust näinud, et buss kinni hoida, kuid seekord oli teisiti.

  ReplyDelete
 2. mulle meeldisid mõlemad joonistused,sinu joonistus on nii SINA,spontaalsus ja kõik kohe ja praegu ;)

  ReplyDelete
 3. Hehe, Kristol vaikselt aeg juuksurisse vist minna :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma talle vist mingi nädal aega pinda käinud, et ta aja paneks :D Ta unustab alati

   Delete
 4. Lisaks palun anda andeks mu labasus, aga kui ma pealkirja lugesin, siis ma arvasin, et proovisite anaali.. :D

  ReplyDelete
 5. Oh chuul :)
  Mina täna üle kahe kuu näen oma boyfriendi. Elan praegu ajutiselt Saksamaal, tema Eestis. Täna saame Londonis kokku. Võtame mu siin elava parima sõbranna ka kampa ja tähistame mu teisipäeval olevat sünnat. Ma pole enne Londonis pidutsenud, niiet võib teemasse lugeda küll 😁

  ReplyDelete
 6. Mulle näiteks meeldib sinu pilt märksa rohkem. Ja just sellepärast, et neid "vaase ja seadeid" niivõrd palju võrdluseks. Sinu pildis pigem just "elu ja tunded ja visioon" seda põnev vaadata ja tekitab küsimusi/arutelu. :)

  ReplyDelete
 7. Kas Sulle/Teile värvimine meeldib(kui täpne olla siis täiskasvanute värviraamat,aga kõlbab ka muu kui pole)? Minu jaoks on see hästi lõõgastav ning ma usun, et kui koos kahekesi sama pilti eraldi värvides ning pärast võrrelda võib ka lahe olla :-))
  Olen alles algaja, aga tasakesi õpin kuidas see kõik käib...polegi nii lihtne, kui just ei taha värvida nii nagu lapsed seda teeks :-P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen mõelnud jaaa omale üks selline soetada! Tundub äge :)

   Delete
 8. Kuna olen kodune lapsega, siis viimased 2 kuud on olnud väga palju uusi asju, mida varem teinud ei ole. Näiteks siis hakkasin enne jõule tegema raamitud pilte tekstiga. Kuna see aga päris minu ala ei ole, jõudsin mõttega külmkapi magnetiteni ja olen nende tegemisest nii vaimustuses. Hetkel olen teinud 10 põhjust miks sind armastan magneteid ja lapse sünniandmetega magneteid,erinevate aforismidega. Nendega ka tagan endale väikese lisasissetuleku. Hiljuti hakkasin ka geelküünlaid tegema, heegeldatud mänguloomi. Ühesõnaga ülimõnusaid hobisid olen leidnud endale.

  ReplyDelete
 9. Meil elukaaslasega pidevalt tahtmine teha midagi mida me kunagi varem teinud ei ole. Tegime endale isegi nimekirja asjadest kus me kunagi käinud ei ole ja kuhu minna tahaks (esialgu Eesti piirdes)vöi mida kunagi teinud ei ole aga teha tahaks. Üks minu lemmikuid selliseid ettevõtmisi on ka käia poes ja osta asju mida me kunagi varem söönud ei ole, nii leiab väga huvitavaid ja maitsvaid elamusi :) ;)

  ReplyDelete
 10. Me peikaga oleme hoopis üksteist joonistanud, pönev ja humoorikas ka ;)

  ReplyDelete
 11. minul tuleb ühetlugu selliseid asju ette, mida varem teinud pole ;)

  ReplyDelete
 12. Kas vastad ainult esimestele kommenteerijatele? See mitmes postitus, kus pooled kommentaarid vastuseta...või tulevad vastused hiljem!? :-) One can hope :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Üritan enamasti ikka kõigile vastata.. Läbi ajaloo on ikka nii olnud. Kirjadele ka. Vähemalt läbi loen alati. Vahel lihtsalt juhtub nii, et ma ei jõua/unustan :) Ei ole üldse kuidagi pahatahtlik. Udu olen vahel :)

   Delete