Thursday, October 29, 2015

Minu aasta Erik Orgu toitumis- ja treeningkavaga - RETSEPT : Täidetud paprikad


Nagu lubatud, siis saan jagada Teiega iga natukese aja tagant mõningaid maitsvaid ja tervislike õhtusöögi ideid inspireerituna Erik Orgu toitumiskavast. Antud retsepti olen natukene enda maitse järgi mugavamaks teinud, aga üldiselt on tegemist siiski üsna sarnase õhtusöögiga. 

Vaja läheb (portsjon kahele) : Kaks paprikat, 250g kodust hakkliha (50% sealiha/ 50% veiseliha), mõned kukeseened (või shampinjonid), 1 küüslauguküüs, sibul, kaks viilu juustu ja täpselt parajalt suure salati valmistamiseks kurki, tomatit ja maitserohelist. Kastmeks hapukoor ja õige pisike törts sinepi-mee kastet. Maitsestamiseks sool, pipar, ürdisegu ja Santa Maria chilli explosion maitseaine.

Prae kuumal pannil hakkliha ja maitseainete kogus arvesta vastavalt enda maitsele. Kui hakkliha on peaaegu küpsenud, lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seened ning sega hoolikalt. Lase sel segul pannil küpseda vaid mõni minut ja tõsta pann tulelt. Puhasta paprika ja lõika see pikkupidi pooleks. Täida paprika lihaga ja suru sisu tihedasti kokku. Peale pane juustuviil (soovi korral laktoosivaba) ja küpseta eelsoojendatud ahjus grillrežiimi peal 5-7 minutit. Serveeri täidetud paprikad värske salati, hapukoore ja sinepi-mee kastmega. PS! viimast lisa väga väheke :)

Head isu!

3 comments:

  1. Tundub väga isuäratav, peab ehk isegi proovima :)

    ReplyDelete
  2. Ohh! Meie pere üks lemmikretseptidest! :D
    Ma soovitan isiklikult kinoaga ka proovida. Meie teemegi nii, et liha pisut vähem kui muidu pannakse ja siis kinoad selle arvelt. Maitse on sama hea aga tundub kuidagi veel tervislikum ja parem ;)

    Tahtsingi uurida, kas Sa oled äkki nüüd ka mõningaid nö "supertoitudest" proovima hakanud (kinoa, chia seemned jne)? Tahaks teiste kogemuste kohta ka teada ;)

    ReplyDelete
  3. Vabandust ehk natuke kohatu küsimuse pärast, kuid kas sa suitsetad?

    ReplyDelete