Tuesday, September 8, 2015

Üks hirrrrrrmus hea kartuli-hakkliha vormi retsept!


Kui ma täna koju tulin, siis oli kõht kohe eriti tühi. Mõtlesin külmkapis olevat materjali ära kasutada ja ühe ahjuvormi kokku vorpida. See tuli niiii hirrrrmus hea, et pean retsepti teiega ka jagama!

Vaja läheb : Hakkliha, kartulit, tilli, kanafileesinki, porrut, sibulat, küüslauku, tomatit, shampinjone, hapukoort, mee- ja sinepikastet (näiteks felixi oma või veel parem.. tee ise!), kanapuljongikuubikuid, võid, piima, hapukoort, riivjuustu, cheddar juustu,  meresoola, musta pipart ja ürdisegu maitseainet. PS! Kõike pane vastavalt oma maitsele ja ahjuvormi suurusele.

Kõigepealt panin kartulid koorega keema. Lisasin veele natuke meresoola ja kaks puljongikuubikut. Samal ajal hakkisin shamponjonid, sibula, küüslaugu, tomati ja porru ja panin pannile praadima. Kui kartulid keenud, siis tampisin nad püreeks. Lisasin piima, võid, tilli ja soola. Segasin hoolega ja surusin kartulipüree vormi põhja. Peale ladusin singiviilud nii, et kogu vorm oleks kaetud.  Nüüd lisasin äsja pannil praetud segu ahjuvormi. Laotasin ühtlaselt. Seejärel praadisin hakkliha. Maitsestasin soola ja pipraga. Laotasin samuti ühtlaselt ahjuvormi. Hakkliha peale valasin mee- ja sinepikastet. Kusjuures päris heldelt! Nüüd segasin kausis valmis kastme (hapukoor + erinevate ürtide maitseaine ja sool). Lisasin samuti ahjuvormi. Kõige peale raputasin julgelt riivjuustu ja selle peale omakorda laotasin cheddari juustu viilud. Peale raputasin natuke tilli ja panin vormi viieteistkümneks minutiks ahju (170 kraadi juures):

Ma olen jube kehv retseptide kirja panemises, aga tõesti, tõesti.. See maitseb imehea!


Lõppu üks head ööd pilt ka minu ja Atuka poolt! (:

4 comments:

  1. Kas sul on ripsmepikendused jälle või on oma ripsmed nii pikaks kasvanud? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihii.. Seda küsimust nii palju viimasel ajal tulnud.. Aga täitsa enda omad :)

      Delete
  2. Kuidas sa oma ripsmed nii pikaks oled saanud, kas riitsinuseõli tõesti aitab niivõrd? :D PS retsept tundub jube hea! Aga sa võiks mõne umbkaudse koguse ka lisada, nii oleks kergem, tahaks ju ka proovida! :) Kõige muu koguseid kujutaks isegi ette, aga palju sa nt mee-ja sinepikastet panid, päris heldelt oleks pea pool seda felixi 375g pudelit? :D Ja palju hapukoort? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on alati olnud meeletult pikas ripsmed :) kui aus olla siis riitsinuseõli katse jätsin suht kohe alguses pooleli :D

      Mis kogustesse puutub, siis mul oli neid lihtsalt keeruline kirja panna, sest ma täpselt ei mäleta. Tegin ju omaloomingut. Seda mee- ja sinepikastet panin nii, et õrn kiht oli hakkliha peal.. Pool pudelit on palju :)

      Panin ühe suure paki hapukoort :) anna teada kuidas maitses!

      Delete