Tuesday, July 14, 2015

Üks väga patune pasta carbonara retsept!


Kuna alati carbonarast pilte postitades tuleb mulle vähemalt 2-3 kirja seoses minu retseptiga, siis mõtlesin selle siia kirja panna. See on lihtsamast lihtsam! PS! Aga eriti patuselt koorene!

Vaja läheb : Tagliatellesid, maasuitsu sinki, suur pakk vahukoort, soola, pipart, 2 muna, basiilikut ja parmesani juustu.

Kõigepealt panen pasta keema. Las see keeb nii umbes 10-13 minutit. Lisan soola. Kahele inimesele piisab täpselt peotäiest. Samal ajal hakin üsna suures koguses maasuitsu sinki (mulle meeldib jätta tükid päris suureks) ja seejärel panen need pannile praadima. Senikaua kuni sink praeb, teen valmis kastme. Löön katki kaks toasooja muna ja klopin vahule. Lisan munadele terve paki toasooja vahukoort. Maitsestan soola ja pipraga. 


Nüüd kurnan pasta ja lasen sellel singiga koos natukene praadida. Lisan veidikene soola/pipart. Kallan kastme pannile (samal ajal segades). Kuna kastmeks on osaliselt ka muna, siis tuleks kuumus maha keerata ja pidevalt segada. Lasen pastal podiseda täpselt nii kaua, et muna veel tahkeks ei läheks, aga koor muutuks natukene paksemaks.

Peale panen mõned basiiliku lehed ja riivitud parmesani juust. Mina serveerin kõrvale kuiva punast Itaalia veini. Head isu! Oskab keegi äkki mulle ka mõnda hirrrmus head pasta retsepti soovitada, et meie uus köök järgmine nädal sisse õnnistada?

Tegelikult tekkis mul idee teha selline rubriik nagu : Lugeja kokkab. Ma hea meelega ootaksin sinna Teie põlletaskust retsepte! Postitus ilmuks iga nädala teisipäeval. Mis te arvate sellest ideest? Loeksin hea meelega kommentaariumis teie mõtteid ja retsepte!

Ja kellel kohe mõni eriti hea retsept mõttesse tuli, siis ole hea, saada see mulle meilile : triiinuliis@gmail.com. Juurde lisa pilt ka kindlasti! :)

23 comments:

  1. Meie pere lemmikpasta on järgmine: purgisampinjonid ja kanafileetükid praed ära, siis lisad vahukoore (ühest väiksest pakist piisab) ja merevaigu (maitse valid ise ja samuti üks karp) ning segad kuni merevaik sulanud. Siis valad pastale (teeme pennedega) juurde ja voila, meile väga maitseb. Seda merevaigu ja vahukoorde kastet oleme kasutanud ka näiteks riisiga, nii mõnus aind korralik patustamine ja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh.. Selle proovin küll ära! :D Aitähh! Kõlab mega isuäratavalt!

      Delete
    2. Ma teen pm samamoodi, aga suitsukanaga, juurde ka kirsstomateid ja/või päikesekuivatatuid. Ja eriti hea on kui krõbedaid peekonikuubikuid peale panna. Mmmm :D

      Delete
    3. Kusjuures see on minu lemmikpasta ka, aga lisaks eelpool nimetatule lisan ma merevaiguga ka Bon Jouri (rohelise maitsetaime oma vms), siis jääb pmst igasugune muu maitsestamine ära:D

      Delete
  2. Minu firmaroog on kõige tavalisem frikadellisupp. No see tuleb alati imehea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuidas sa teed frikadellisuppi? :) Ma teen seda jällegi natuke liiga patuses versioonis. Jaga enda oma mulle! Ehk saan täiendada.

      Delete
  3. Meie lemmik pasta tuleb siit! 2-3le
    tagliatelled ( olen pannud 4 "pesakest")
    kanafilee
    päikesekuivatud tomatid
    ananass
    0,5+0,5 paprika ( kollane/punane)
    1 keskmne sibul
    3 värsket peenikest porgandit
    praadimiseks tükike võid ( mina või asemel kasutan päikesekuivatatud tomati purgis olevat oliivõli, väga super jääb)
    väike karp vahukoort
    tl täis sulatatud juustu ( kaval ants, merevaik, eesti juust jne)
    peo täis värsket basiilikut
    serveerimisel võid kõvemat juustu peale riivida. oleneb mis maitset eelistad :)
    vajadusel soola pipart ja valmis ta ongi.

    valmistamine on sama: paned keema al denteks ( peaaegu valmis aga mitte päris) praed pannil kõik koostiained ja ananassi tükid koos mahlaga lähevad kõige viimasena. loputad külma veega keedetud pasta ja paned pannile, valad peale vahukoore lased natukene mullitada. kõige viimaseks sulatatud juust, segad, ja hakitud basiilik :)

    Proovi ära ja anna teada kuidas maitses :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainuke asi mis mulle siit retseptist eriti ei istu on ananass.. Niisama maitseb väga, aga soolase sisse ma teda reeglina väga ei pane. Aga ega ma söömata ka kunagi ei jäta.

      Kristo on samas suur fanatt! Proovin kindlasti ära! :) Aitäh!

      Delete
    2. Ananassi võid asendada näiteks kompoti virsikuga :) või millega iganes, võid ka hoopis välja jätta aga siis nö magusus taandub ära. selline suht crazy aga kui ei proovi ei saagi teada :)

      Delete
    3. Ananassi võid asendada näiteks kompoti virsikuga :) või millega iganes, võid ka hoopis välja jätta aga siis nö magusus taandub ära. selline suht crazy aga kui ei proovi ei saagi teada :)

      Delete
    4. Vot mul on jah nii, et magusat soolasega koos ei armasta- Näiteks ma ei kannata kartlisalatit, kui seal sees on õun! :D

      Aga ma kindlasti proovin. Pizza peal näiteks saan ananassi süüa küll juba :) Harjutamise asi

      Delete
  4. Pole just selline põhitoit aga hea snäkk hea veini kõrvale :)
    Kõigepealt tuleb šampinjonid seest ära puhastada. Seejärel lisada siis sinna sisse sinihallitusjuustu või tavalist sulatatudjuustu(täiesti maitse asi) :) ja sinna ümber keerata peekoniriba ning panna 150° ahju nii kauaks kuni peekon ümber on mõnusalt pruun või krõbe...kuskil 15 - 20 min :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need mu lemmikud suvel grillile visata! Mais võiga ka! :)

      Delete
  5. Söök mida võiksim lõpmatuseni valmistada on frikadellisupp.

    Tavaliselt teen nii (ega koguseid täpselt tea. Teen vastavalt poti suurusele :D )
    täidan umbes kolmveerand potist veega ja panen keema. Lisan vette selle poolvedela puljongikuubiku.
    Samal ajal koorin ja tükeldan porgandi. (Kui teen 2.5l potiga siis 3 keskmist porgandit). Kui vesi keema hakkab panen porgandi kuubikud keema.
    Seejärel koorin ja tükeldan kartulid (2.5l pott= 5-7 kartulit).
    Kui porgand pool pehme lisan kartuli. Lasen nii kaua keeda kuni mõlemad täiesti pehmed. Ja siis lisan paki frikadelle (ma kasutan alati neid minifrikadelle. Üldse mulle need suured ei meeldi. Väike kiiks :D) JA paki kukesuppi. Lasen nii umbes 5 min veel keeda ja ongi valmis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No näedsa, saangi midagi uut proovida. kukesuppi pole ma iialgi lisanud :)) Aitäh!

      Delete
    2. Ise tehtud frikadellid on paremad. Poe omad rupskised ja maitsetud.

      Delete
  6. Hahaha ma lugesin ühte rida mitu korda. "Kõigepealt panen pasta keema. Las see keeb nii umbes 10-13 minutit. Lisan soola. Kahele inimesele piisab täpselt peotäiest." Mida piisab peotäiest? soola? :D Kõlab natuke palju.

    AGA minul on kaks lemmikpastat, mida ma vaheldumisi teen:

    https://katrihelenak.wordpress.com/2014/06/22/tomatikastmega-pasta/

    https://katrihelenak.wordpress.com/2014/05/29/pasta/

    Minu enda lemmikretseptid leiabki mu blogist.

    Sina oled aga imekaunis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oih.. see tõesti veits mööda :D Pastat mõtlesin, pastat!

      Aitähhh Sulle! (:

      Delete
  7. http://tere.ee/et/retseptid/pastatoidud/pasta-juustukastme-ja-peekoniga
    See on minu lemmik-lemmik-lemmik lihtsalt! Lisan juurde ka sibulat ehk siis kõigepealt panen üldse pastavee keema, samal ajal hakin sibula, küüslaugu ja peekoni. Kui saan pasta vette panna, hakkan tegema ka kastet, kõigepealt praen sibula ja küüslaugu, varsti panen juurde peekoni, praen veel natuke ja siis merevaik, segan ühtlaseks seguks ja siis vahukoor ning maitsestamine. Pärast valan pastalt vee ära, valan kastme potti ja voila. :)

    ReplyDelete
  8. Kui maitseb selline vürrrrttsikas ja keskmisest rasvasem pasta, siis julgen soovitada seda, meie pere lemmik (ka lapse)!:
    Pasta Salami e ricotta con rucola:
    Kogus kahele:
    250 g linguine pastat
    paar tilka oliiviõli
    1 tükeldatud küüslauguküüs
    100 g salaamit
    hakitud tsilli pipart
    40 ml kuiva veini
    40 ml köögivilja puljongit
    30 g külma võid
    2 peotäit rucolat
    2 supilusikatäit röstitud seedermänni seemneid või india pähkleid
    ricotta juustu

    Keeda pasta al denteks; samal ajal kui keedad, lõika salaami ribadeks, haki tsilli ja pese rucola.
    Wokis (ma teen tavalisel pannil) prae oliiviõlis küüslauk (vaata, et tumedaks ei lähe)
    Lisa väikeseks tükeldatud tsilli ja salaami ribad (paremini sobib vürtikas salaami)
    Võta pott ja pane sinna kuumenema puljong, millele keema hakates lisa vein ja võta kuumus alla - las natukene podiseb.
    Kui pasta saab valmis, lisa puljongi-veini segusse külm või ja lisa keedetud pasta.
    Pastale aga lisa salaami,tsilli,küüslaugu segu.
    Taldrikule asetades lisa rucola ja ricotta juust.. (parem on kui on ricotta see mis on suur tükk, sis sealt sõrmedega murda).

    väga spicy, rasvane aga väga mõnus. Head isu!

    Inspiratsiooni sain Vapiano "Salame e rucola con ricotta" pastast :)



    pipart, soola vastavalt maitsele

    ReplyDelete
  9. Üks väga lihtne ja hea pasta:
    praen võis paar tükeldatud tomatit, lisan tükeldatud küüslauku ja tšillit (võib nii värsket kui pastat), maitsestan soola, pipraga ja lisan paki kooritud hiidkrevette. Keedetud pasta peale ja valmis! Peale näiteks peterselli või rucolat ja riivitud parmesani.

    ReplyDelete
  10. Mu itaallasest tuttav ütles just hiljuti, et teda ikka hämmastab, mida eestlased pasta ja pitsa sisse ja peale panevad :D Kanapastasid nt nende kodumaal tegelikult ei tehta. Kas see nüüd just määrav peab olema, kuidas "tegelikult" tehakse, aga ta ütles, et nimetaks neid kanade jmt asjadega sööke pigem makaroniroaks.

    Frikadellisupi sisse frikadellid teeks ma samuti ise, maitsevahe võrreldes sügavkülmatootega on ikka tohutu.

    ReplyDelete
  11. Minu kaks lemmikut ja kõige kergemat pastat on:
    1) praen pannil suitsukana koiva tükid, siis lisan kirsstomati tükid ning siis kaste peale - vahukoor ning üks sulatatud juust. mõnus kreemine juustune kaste, nämmi :D
    2) praen pannil broileri tükid, lisan peekoni tükid, ning siis kaste peale samuti vahukoor ning sulatatud juust.
    ja muidugi maitseained - küüslaugupipart just ohtralt :) ning igale pastale lisan veel tilli ja rohelist sibulat
    nii hea, kiire, kerge

    ReplyDelete