Wednesday, July 22, 2015

Tatra/kukeseene pada kodujuustu, kana ja maitserohelisega


Kusjuures algselt pärineb see retsept Kristo põlletaskust! Tema tegi seda natukene lihtsamini.. Selleks oligi vaja ainult nelja komponenti - kana, tatart, hapukoort ja maitseaineid. Kuna mulle meeldib natukene rohkem eksperimenteerida, siis olen antud rooga lihtsalt erinevate maitsetega täiendanud. Ma võin kinnitada, see viib keele alla! 

Vaja läheb (neljale inimesele/kaheks toidukorraks): Suurem peotäis kukeseeni, 3 küüslaugu küünt, üks pakk jahutatud kanafileed, rohelist sibulat (mugulaga), türgiube, tilli ja tatart. Maitseaineteks meresool, pipar ja broilerimaitseaine.


Kõigepealt panen tatra keema (15-18 minutit). Samal ajal hakin kanafilee ja panen pannile praadima. Maitsestan kana meresoola ja broilerimaitseainega (julgelt). Keeran tule madalamaks, hakin ülejäänud koostisosad ja lisan pannile. Kui tatar on valmis saanud, siis kurnan selle veest ja lisan samuti pannile.  Nüüd lisan segule suure paki klassikalist kodujuustu ja pool pakki hapukoort. Segan hoolikalt, maitsen ja vajadusel maitsestan soola/pipraga. Roa serveerin soolakurgi ja värske rohelise sibulaga.

Head isu! 

10 comments:

  1. Kodusjuust pannile? Päriselt ka v? :D Oled kindel, et see on hea? :D Mul just kukeseened külmikus ootamas ja mõtlesin, et ei taha tavalist seenekastet. See retsept tundub ahvatlev. Kana ma küll ei söö, aga ma võin ju selle välja jätta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa.. leigele pannile ja segad kokku. See on tõesti üliheaa! :)

      Delete
  2. Krt, ma proovin täna ära ja kui mulle ei maitse, siis toon Su ukse taha ja sööd ise lõpuni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aga sa teed ju ilma kanata ja brolierimaitaeainet.. See juba muudab roa maitset :D

      Kuigi ma usun, et ikka on hea :)

      Delete
  3. Ma võin ju broilerimaitseainet panna! :D Aga mis maitega KANA ise on ilma maitseaineta - sel polegi maitset ju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pane kindlasti :D Maitsesta kukeseeni sellega

      Delete
  4. Ära keeda tatart niisama - geniaalne retsept on see kui võtad ühe klaasi tatart, 2,5 klaasi vett ja paned ta podisema, aeg-ajalt segades. Siis kui vesi on kõik ära kadunud, mässid selle käterätikusse veel sisse ja jätad umbes 30-ks minutiks hauduma (ja ei sega sel ajal)

    Samal ajal hakid 2-3 sibulat hästi peeneks ning praed rohkes oliivõlis klaasjaks ning keedad 2-3 muna kõvaks ning purustad need kahvliga sinna sisse. Maitseb ülihea ning hästi mõnusalt tervislik ka.

    ReplyDelete
  5. Kui suurt panni sa kasutad? Nagu just panni kõfgus :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on selline voki jaoks mõeldud kõrgema äärega pann ;)

      Delete