Wednesday, September 25, 2013

Midagi maitsvat: Triinu koorene kukeseenesupp


Täna jagan teiega oma teist kõige lemmikumat supi retsepti. Leidsin selle algse versiooni kunagi kuskilt internetisügavustest ja olen seda nüüd endale sobivaks kohendanud ja retsepti veidike muutnud. Mina olen väga suur kukeseene armastaja ja see supp maitseb nagu paradiis! See on ka Jüri suureks lemmikuks ja tema sõnul on see üks ohtlik supp.. Kutsub ülesöömist esile!

Vaja läheb: värskeid kukeseeni, kartulit, pakk tavalist merevaiku, taluvõid, sibulat, tilli, kanapuljongi kuubikuid,   musta terapipart, värskeid või külmutatud juurvilju (porgand, lillkapsas, aeduba, herned) ja peotäis makarone (mulle meeldib kasutada mini farfallesid ehk pisikesi lipsukesi).

 Valmistamine: Pane potti vesi (kolmveerand potist), lisa kaks puljongikuubikut ja lase keema. Koori sibul ja aseta see tervena potti. Seejärel lisa hakitud kartul. Seni kuni kartul veidike keeb haki paralleelselt kukeseened ja prae need võis kuldpruuniks. Nüüd lisa puljongile peotäis makarone ja hakitud/külmutatud juurviljad. Keeda umbes 10 minutit ning seejärel lisa näpuotsatäis musta terapipart. Kui koostisosad on küpsed siis lisa supile praetud kukeseened ning terve pakk merevaiku. Sega hoolega. Supp serveeri koos värske tilliga.


Bon appétit!

19 comments:

  1. Suurepärane. Saab homme järgi proovitud, kuna täna endal õhtusöögiks lillkapsa pasta:-)
    Mulle väga meeldivad su toidupostitused.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna kindlasti teada kuidas maitses! :)

      Delete
  2. Mul on küsimus sibula osas?! Miks peab selle tervena potti panema? Või tuleb ikkagi hakkida? Või see on lihtsalt maitsestamiseks, et hiljem võtan ära?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina ei armasta sibulat hakituna supi sees.. Seega panen maitsestamiseks siise ja hiljem kui supp valmis võtan välja ;)

      Delete
  3. Proovi teinekord isetehtud puljongiga, usu mind, annab maitsele oioioioi kui palju juurde

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen mõelnud seda teha, aga enamasti kui töölt õhtul tulen ei jaksa sellele mõeldagi.. Peaks millalgil käsile võtma :)

      Delete
  4. Peaks ka proovima :) Tundub hea.
    Ise tehtud puljong on nii terve päeva ülesanne, seda luksust saavad küll endale vähesed lubada ilmselt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terve päeva ülesanne? kindlasti mitte :D ise puljongi valmistamine võtab tund aega, see küll eriline luksus pole. Pigem on luksus seda soolahunnikut endale sisse süüa fabrikaatpuljongiga.

      Delete
    2. Kulla Triinuke, see ei ole ebatolerantsus. Inimestel on erinevad arvamused. Seni kuni ma pole nt sõimanud kedagi või alandanud, ei ole see ebatolerantsus. Pigem on tegemist hetkel fakti konstateerimisega :)

      Delete
  5. Panin millalgi kirja ka meie pere lemmiksupi: http://punumepesa.blogspot.com/2013/08/meie-pere-lemmiksupp-ehk-tomati.html

    Sellega on täpselt sama lugu, et on oht end katki süüa :D

    ReplyDelete
  6. Teen ka sama suppi, aga mina lisan veel peekonit ka supile, tuleb imehea maitse ;)

    ReplyDelete
  7. See supp on tõeliselt isuäratav, ainukuke probleem on see et ma ei söö seeni :P Söön seeni ainult pizza sees Pärnu Stefani pizzas :D

    ReplyDelete
  8. Oh, mul on juba mitu päeva supi isu olnud..aga ei teadnud, mis suppi teha! No nüüd on küll kindel, et teen seda sinu kukeseene suppi. Tundub nii isuäratav!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna kindlasti teada kuidas maitses! :)

      Delete