Wednesday, August 21, 2013

Midagi maitsvat: Rammus kukeseenekaste kartulite ja juustukanaga


Kuna eelmine kord sai wrapide postitus väga palju positiivset tagasisidet ja te näitasite ülesse soovi näha rohkem ka igapäevaste toitude postitusi. Siin on siis järgmine. Mulle tegelikult meeldib väga süüa teha ja kui vähegi aega on siis teen seda ka üsna tihti. Enamasti panen retseptid kokku peas, parasjagu poes riiulite vahel kõndides. Isegi kui proovin retsepti järgi midagi teha siis enamasti unustan mõne koostisaine ja teen ikkagi lõpuks hoopis midagi teistsugust. Kuidas teie puhul on?

Aga eile tegin õhtusöögiks värsket kartulit juustukana ja rammusat kukeseene kastet. Kõrvale serveerisin musta leiba ja värsket salatit. 

Vaja läheb: Kukeseeni, kartulit, kana, juustu, sibulat, tilli, võid, vahukoort, hapukoort, soola ja pipart.


Valmistamine: Pane kartulid potti keema. Mina kasutasin seekord laiskusest juba pestud ja kooritud kartuleid aga veel parem variant on kartulid loomulikult ise koorida. Senikaua kuni kuni kartul keeb haki sibul ja kukeseened. Nüüd on aeg panna kana praadima. Maitsestasin kanafilee eelnevalt pipra ja soolaga. Praen kana mõlemalt poolt kõrge kuumusega kuldpruuniks ja jätan seejärel tasasele tulele praadima. Paralleelselt praen teise panni peal kukeseened ja sibula. Kui need on küpsed, lisan parajalt vahukoort (sõltuvalt sellest kui vedelat kastet soovid) ja seejärel ka mõned supilusika suurused sortsud hapukoort. Ka kastme maitsestan soola ja pipraga. Vahepeal võtan kartulid tulelt, kurnan vee välja ja lisan potti kaks lusikatäit võid ja mõned näpuotsatäied tilli. Panen kaane peale ja jätan või sulama. Nüüd kui kana on ka seest mõnusalt küps asetan kanale juustuviilud ja lasen veel senikaua küpseda kuni juust on sulanud. Hiljem serveerisin kõrvale ka kurgi/tomati salatit ja musta leiba. Bon appetit!

Kuidas teiega on? Olete seene sõbrad ja mis lihaga eelistate seeni süüa?

18 comments:

  1. Minul on tavaliselt nii, et ideed õhtusöögiks tulevad vastavalt sellele, mille järgi isu on või siis mõnest kokandusalasest blogist, mul on päris mitu lemmikut eesti selle alast blogijat, kelle tegemisi ma jälgin. Kui näen mõnes blogis, midagi, mida võiks ka ise proovida teha, siis nii see lähebki. Vahel ajan retseptis näpuga järge, vahel asendan koostisosi kodus leiduvaga, kuidas kunagi. Retsepti järgimine on tähtis pigem küpsetiste poole peal, sest seal võib vale kogus asja untsu keerata.
    Muidu mulle üldiselt meeldib väga süüa teha.

    Seentest söön ka kõiki seeni, loomulikult on kukekad erilised lemmikud, just eile saigi metsas seenel käidud ja nüüd saab talveks paar karpi ka sügavkülma panna :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo äkki raatsid jagada linke? :)

      Delete
    2. Tuleb pikk nimekiri, aga aastate jooksul on need blogid just armsaks saanud:
      1. http://kokkama.blogspot.com/
      2. http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/
      3. http://piretiretseptid.blogspot.com/
      4. http://liisil.blogspot.com/
      5. http://jucjaco.blogspot.com/
      6. http://toiduteemal.blogspot.com/
      7. http://siljafoodparis.blogspot.com/
      8. http://peenrarott.blogspot.com/
      9. http://www.tassike.ee/
      10. http://magusadfotod.blogspot.com/

      Delete
    3. Oooo, super, super super :) Aitäh!

      Delete
  2. Mmmmm! Näeb väga isuäratav välja ja kukeseenekaste värske kartuliga on üks mu lemmikroogasid :) Ise ma liha sinna kõrvale ei serveeri, läheb minu jaoks juba liiga rammusaks ja ei jaksa kõike ära süüa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul samuti! Aga liha peab minul alati taldrikus olema :D

      Delete
    2. Kui liha peab alati olema, siis katseta nii, et haki kukeseente juurde näiteks maasuitsu sinki. Prae sink+sibul ära, lisa seened ning kui kukekad on singi maitse veidi endasse imenud, lisa koor ja maitseained. Super-superhea!

      Delete
  3. Kui isuäratav see välja näeb!! Tuleb kukeseente järele minna :P

    ReplyDelete
  4. Aahh, eii, Triinu Liis, ei tohi panna siukseid pilte siia!! :D Kukeseenekastmeisutulinüüdjujälllllle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I did it again! Ootan juba instagrami sinu pilti :D

      Delete
  5. Tundub väga-väga isuäratav. Kui kukeseeni saan siis teen järgi :)

    ReplyDelete
  6. Väga isuäratav! Ma olen suur kukeseente sõber ning teen päris tihti kukeseenekastet :) Nüüd vaja ruttu osta palju kukeseeni, need ära praadida ja siis sügavkülma. Nii on hea talvel võtta ja muudkui neist toite teha :D
    Su toidupildid on nii kenasti välja kukkunud ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vpt mina samamoodi. Tihti on lausa graving selle järele :) Aitäh!

      Delete
  7. Täna hakkan juba teist korda selle retsepti järgi tegema:) Mis sa arvad, kas šampinjonid ajavad ka asja ära?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.. Eeldan, et siis maitses? :) aga arvan, et shampinjonidega kaa väga hea. Hoopis teine küll.

      Delete