Monday, August 12, 2013

Midagi maitsvat: Meie pere wrapid


Täna tegime kodus wrape ja siis mulle meenus, et mu blogil on ju ka "Midagi maitsvat" nurgake mis on pisut unarusse jäänud. Seega, täna siis kirjutan meie pere wrapide retseptist. Tegemist on väga lihtsa ja kiire kõhutäiega aga mis peamine.. See maitseb hästi!

Vaja läheb: kanafileed, salatilehti, creme bonjouri (maitserohelisega), kirsstomateid, kurki, riivjuustu, tex-mexi teravat taco kastet, santa maria fajita spice mix'i ja santa maria täistera tortilla põhjasid. 

Valmistamine: Lõika kanafilee väikesteks tükkides ja pruunista oliiviõlis või võis. Seejärel lisa kanale fajita spice mix ja lisa veerand klaasi vett. Hauta umbes 5 minutit. Nüüd aseta tortilla põhi taldrikule ja pane see ca 30'ks sekundiks mikrolaineahju või soojenda ahjus. Kui tortilla on soe siis määri selle põhjale creme bonjour ja aseta selle peale suur salatileht. Nüüd pane wrapi keskele vastavalt soovile kana ning selle peale riivjuust. Nende peale lisa tomatikuubikud, kurgiviilud ja lisa ka natuke teravat taco kastet. Voldi wrap kokku ja Bon appetit!


Milline on teie lemmik wrapi retsept? Kes raatsib jagada siis hea meelega loeksin sellest kommentaarides. Olen suur wrapi sõber :)

36 comments:

  1. http://keeruta.blogspot.com/2013/07/easy-healthy-dinner.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, super aitäh! :) Kuidas kuumsuitsu lõhega välja tuli?

      Delete
    2. Hehee, ei olegi veel kusjuures proovinud, aga eks varsti :) Eks siis kirjutan muljetest blogisse :)

      Delete
  2. Mm, isuäratavad. :)
    Ma ise teen ka tavaliselt kanaga. Teen nii, et praen kanafilee (vahel ka hakkliha), tükeldan tomati, hapukurgi, ananassi, vahel veel midagi, oleneb täitsa olukorrast. Määrin wrapi mingi kastmega, panen kõiki tükeldatud asju vahele, peale riivjuustu, keeran kokku, hambatikuga kinni ja ahjuplaadile, peale veel riivjuustu ja siis korraks ahju, kuni pealmine juust on sulanud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vot see hambatikuga kinni panemine, khm, kuidas mina selle peale ei tulnud? :D:D:D

      Delete
  3. Niisiss... Minu wrap.
    Teen mitut moodi, kuid kui on kiire siis ei viitsi mingite asjade praadimisega mässata ja teen sedasi:
    Tortilla põhjale määrin merevaiku. Seejärel salatileht,kananagitsad või kana-juustu pihv ribadeks lõigatuna, värsket või hapukurki, tomatit,paprikat ja siis suitsujuustu kuubikud/ribad. Peale Felixi Caesari kastet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmm.. Tundub isuäratav. Mulle nagitsad tegelt jubedalt maitsevad, peaks proovima nii (:

      Delete
  4. Jee me elukaaslasega ka teeme päris tihti ka wrappe - lihtne ja alati maitsev:)

    Minu kaks lemmikretsepti, esimest teen ammu, teine uus lemmik:

    1
    Vaja läheb:
    Hakkliha
    Tomatit
    Kurki
    Ümmargusi lavaše
    Santa Maria Taco pulbrit
    Hapukoort, ketšupit
    Soovi korral riivjuustu ja sibulat.

    Valmistamine:
    Pruunistada hakkliha ja segada kokku Taco maitseainega. Lõigata tomatid, kurgid (ja sibul.
    Soojendada lavaš mikrokas, panna lavašile hakkliha, siis juurviljad ja juust ja siis hapukoor ja ketšupi ma segan kõik läbi ka. Siis rulli ja valmis.

    2
    Vaja läheb:
    Kana
    Salatilehte/jääsalatit
    Kurki
    Paprikat
    Sweet chilli kastet
    Riivjuustu
    Fitaki juustu
    Hapukoort + dipipulbrit
    Lavaši

    Valmistamine:
    Praadida ja maitsestada kana. Panna madalal kuumusel pannile lavaš ja märida kokku sweet chilli kastmega ning panna peale riivjuustu. Lasta sellel natuke sulada, aga mitte liiga kaua, et lavaš ei muutuks krõbedaks. Siis panna peale salatilehti/jääsalatit, kana, kurki, paprikat, fetat (seda panen palllju:D) ja otsa hapukoorega segatud dippi. Ise panen mingit võimalikult mahedat, et küüslaugu maitse vms üle ei käiks:)

    Seda kirjutades ja su wrapi pilte vaadates tundub, et peab see nädal wrapi taas menüüsse võtma:D

    Ja muide lugesin su Stellarium Boxi arvustust ja tekitasid mul ka tahtmise endale "üllatus" teha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo.. aitäh retseptide jagamise eest! Ma vist söön ka sellel nädalal veel wrape :D:D See teine kõlab kohe eriti isuäratavalt!

      Uuuh, see üllatus on ennast igati väärt :)

      Delete
  5. See postitus tuli küll praegu õigel ajal. Mõtlesin just, mida head ja kerget täna teha võiks:D Olengi just poodi minemas ja proovin järgi, võib-olla ainult väikeste muudatustega :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siis läks tõesti täppi :D Anna märku kuidas maitses! :)

      Delete
    2. Wrapid valmis ja tõesti on maitsvad! :) Kasutasin punases marinaadis kanafileed, seega jäi kogu maitsestamise ja kastmetega möllamise jant ära. Creme Bonjour asemel kasutasin Farmi toorjuustu. Kui aega saad, siis võiksid tegelikult tihedamini toiduteemalisi postitusi teha. Olen siit nii mõnegi uue idee saanud :)

      Delete
    3. Oo, siis hästi kui rahule jäid! Tegelt kokkan päris palju.. Ei arvanud, et teil huvitav oleks :) aga kui nii, siis kindlasti leiab siit veel ja veel retsepte.

      Delete
  6. Me teeme phmst täpselt samasuguseid wrappe. :)Need tortilla põhjad on mega head. Ma soojendan neid ahjus siis, kui need on juba rulli keeratud. Kogu kombo on siis mõnusalt soe.
    Kus soojendada ei taha, siis keeran toidukile sisse ja asetan külmkappi mõneks ajaks, et toorjuust imbuks tortilla sisse :) nämmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ka enamasti teen samamoodi.. Sõltuvalt kas tahan soojasid tomateid või mitte :)

      Delete
  7. Ajas suu vett jooksma :D aga ise paneksin riivjuustu asemel fetat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma polegi fetaga proovinud.. Vist peaks :)

      Delete
  8. Oi kui õigel ajal seda vaatama juhtusin! Murdsin just pead, et mida õhtusöögiks teha ja need isuäratavad pildid teie wrappidest tegid otsustamise imelihtsaks! :)
    Mulle endale meeldib ka šampinjone ja natukene puanast sibulat lisada.

    ReplyDelete
  9. Sinu toidupostitusi ootan ka mina veel :)

    ReplyDelete
  10. Meie peres kutsutakse seda kräpiks, sest kui me neid esimest korda tegime lagunes kõik käes laiali ja wrapist oli asi kaugel. Lavaš ja taldrikul laialiolev kanasalat sisuliselt :D

    Praen kanafilee pisikesed tükid ära maitseainetega. Ennekõike panen lauale fooliumi, siis määrin wrapi merevaiguga, panen peale salatilehti, määrin need majoneesiga (vahest panen majoneesi hiljem kõige peale ja vahest jääb üldse ära). Külvan üle kurgi, tomati ja ananassitükkidega (mida rohkem ananassi seda parem, tellin pitsadele ka alati topeltananassi). Selleks ajaks on kana juba ilusti krõbe ja lisan kana. Mingist sinu vanemast postitusest sain ka selle riivjuustu idee, olen seda ka vahest pannud. Nüüd kerin wrapi kokku ja mässin fooliumisse, siis lükkan 10-15 minutiks külmikusse ja peale seda laseme heal maitsta. Väga-väga mahlased tulevad. Teen neid tihtipeale neli tükki korraga ja Siimule meeldib neid tööle lõunaks kaasa võtta.

    Nüüd ajasin endale isu peale ja suu jookseb vett :D
    Aga mul on vaja vaarika toormoos ära kasutada, niiet lähen hoopis toorjuustukooki tegema :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :D:D
      Oo kui huvitav, et sa neid külmalt sööd.. Me sööme alati soojalt. On sama hea? :)

      Jaa ära sa räägi.. Too mulle ka! Ma juba mitu nädalat võtan hoogu, et toorjuustukooki teha :D

      Delete
    2. Väga hea on :)

      Kui homme hommikul läbi tuled, siis võin lahkelt jagada. Sõidan ise ära ja vaevalt me selle õhtuga ära jõuame süüa :D

      Delete
    3. Ära õrrita :D Muidu tulengi.. Ei tegelt mul asjad täitsa olemas, pean ennast kokku võtma :D

      Delete
  11. nii kahju, et mul on eelmiste päevade sööki veel külmikust süüa, nii tahaks poodi minna ja wrapimaterjali osta... teeb natuke õnnetuks lausa, kui suu jookseb vett, aga pole mõistlik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhee.. Eks see kipub nii olema, et külmkapp on süüa täis aga pole midgi mille järgi isu oleks :D

      Delete
    2. ei no isu on... aga mitte selle järgi, mida kodus on :D

      Delete
  12. ajasid wrapi isu peale, homme peab poodi minema:D aga muide nende samade tortillade saab ka pitsat teha, määrid tortilla peale spetsiaalset santa maria kastet( punast värvi, peal vist ongi kirjas pitsapõhja kaste vms), paned salaamit, oliive, ananassi, tomatit või mida iganes soovid, peale juustu ja mõneks minutiks ahju nii kauaks kuni juust sulanud ja pitsa on soe. superhea tuleb ja valmib vägaaa kiiresti:)

    ReplyDelete
  13. Suur aitäh nii hea retsepti eest, mulle wrapid väga maitsevad ja nüüd ongi midagi uut, mida järgi proovida ;)

    ReplyDelete
  14. Oh, ma pole nii ammu ise wrappe teinud. Nüüd pean küll asja ette võtma, sest sa tekitasid suure isu!!! Kasutangi seekord sinu retsepti ;)

    ReplyDelete