Monday, August 27, 2012

Midagi maitsvat : Mõtteid snäkkideks

Mõtlesin Teiega jagada neid lihtsaid mõtteid millega mina tavaliselt külalisi vastu võtan kui ettevalmistamiseks on vähe aega või külalisi tuleb ootamatult vastu võtta ..

Täidetud shampinjonid sinihallitusjuustuga : 


Väga lihtne valmistada ja viivad keele alla ..

Osta karp shampinjone ja sinihallitusjuustu. Murra ära seene jalg ning pane sinna sisse tükike juustu.

180-190 kraadi juures 15-20 min ja valmis!


Salati korvikesed : 


Osta valmiskujul soolased korvikesed ( asuvad saiade/leibade juures ) ja karp meelepärast salatit.

Täida korvikesed ja kaunistuseks võib peale panna tilli/peterselli.


Loodan, et postitusest on ka teile abi, sest vahel on ju tore peale krõpsupaki ka midagi muud serveerida! Samas tean, et kiiruga midagi uhket valmistada on üsna keeruline ..

Lisaks nendele kahele suupistele panen lauale võimalusel ka viinamarjad ;)




Milliseid snäkke sina sellisel puhul serveerid? 
Äkki kellegil on veel mõni hea lihtne ja kiire retsept mida minuga jagada?

11 comments:

  1. Kui on kodus mõni grilliõhtu sugulastega siis alati grillime ka šampinjone sinihallitusjuustuga.. sama põhimõttega, ainult paneme resti peale ja laseme grillida.
    Täidetud munad on ka minu meelest päris maitsvad ning lihtne ka külalistele serveerida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa grillil on muidugi maitsvamad ka .. aga ahju omad ajavad samamoodi asja ära ;)


      Millega sa tavaliselt täidetud mune teed?

      Delete
  2. Tahaks sulle külla tulla.. :S :D

    ReplyDelete
  3. mina panen sampinjonidele veel peekoni ka ümber siis on mu meelest eriti nämma ;)

    ReplyDelete
  4. Minu lemmikud on lavaširullid. Tavaliselt määrin lavaši toorjuustuga kokku, panen salatilehti, sinki ja mõnikord riivjuustu ka. Natukeseks külmkappi (siis on parem lahti lõigata) ja lõikan tükkideks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lavaširullid on ka minu ühed suured favoriidid! Eriti meeldivad need kanaga .. No nüüd on küll isu peal ja õhtul peab tegema!

      Delete
  5. Mina teen bruschettasid tomati ja basiilikuga, väga lihtne ja maitsev. Vaja läheb ciabattat, oliiviõli, küüslauku, tomateid, basiilikut. Lõikan ciabatta viiludeks ja raputan natuke igale viilule õli ja siis ahju nii kaua kuni nad on krõbedad. Krõbedad viilud määrin pooleks lõigatud küüslauguküünega ja siis sinna peale hakitud tomati ja basiiliku segu. Vahel lisan ka enne ahju panekut igale viilule mozzarella juustu. Veel teen bruschettasid kodujuustu rohelise sibula salati ja suitsulõhega, samamoodi nagu tomatitega, kõige pealt küpsetan ciabatta viilud ahjus õliga ja siis hiljem salat peale ja suitsulõhe viilud viimasena :) Täidetud mune teen nii, et keedan munad kui valmis lõikan munad pooleks (lamavas asendis munad mitte püsti :D sest muidu üks poolik tuleb liiga õhuke) ja siis munakollased pigistan kaussi läbi sõela, sellele lisan natuke võid ja majoneesi. Segu peab jääb pigem paksem kui vedel. Kuna mul spetsiaalselt asja selle jaoks ei ole siis kasutan segu muna sisse laskmiseks tavalist väikest kilokotti, mille otsa teen augu. Kaunistuseks võib panna peterselli,tomati või paprikaviilu, kilu, kalamarja või muud sellist. Lisaks teen veel ka vahel lavaširulle,makaroni või kartulisalatit jms. See nimekiri tuleks lõputu aga rohkem ma sind ei tüüta praegu :D Jutt tuli pikk, kuna ma armastan süüa teha!!! :D:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bruschettasid olen teinud küll tomati ja basiilikuga aga vot kodujuustu rohelise sibula salati ja suitsulõhega pole küll maitsnud. Selle peaks kindlasti järele proovima ..

      Minu poolest võiksid sa siia alla terve pika romaani kirjutada ja veel toredam oleks kui oma blogi teeksid. Mina kui algaja köögis vajan väga abi selliste uute katsetuste juures :D

      Delete
  6. Mina panen šampinjonide sisse hoopis merevaiku. Proovi kindlasti. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda pole proovinudki ja kuulnud ka tegelikult mitte. Proovin kindlasti järele .. aitäh ;)

      Delete